ALLE – Nyhedsopgave (Gruppeopgave)

Ansvarlig lærer: AT

Se den 50 sekunder lange overbliksfilm om oversvømmelserne i Østeuropa: https://nyheder.tv2.dk/video/2024-09-18-massive-oversvoemmelser-ved-donau-floden-i-ungarn-6362103904112

Herefter deler I det op, så I hver især læser én af nedenstående små artikler, og I skal sørge for at tilpasse læsningen jeres læseniveau.

  1. Historiske oversvømmelser i Europa fortsætter: https://vejr.tv2.dk/2024-09-16-historiske-oversvoemmelser-i-europa-fortsaetter (skriv 5 vigtige ting ned)
  2. Centraleuropæiske oversvømmelser forplanter sig videre… : https://www.dr.dk/nyheder/vejret/centraleuropaeiske-oversvoemmelser-forplanter-sig-videre-ned-ad-donau-elben-og-oder (vær evt. 2 om denne læsning, hvis I er 4 i gruppen – del det op. Skriv hver 5 vigtige ting ned)
  3. Vandstanden i Donau når højeste niveau i ti år i Budapest: https://www.berlingske.dk/internationalt/vandstanden-i-donau-naar-hoejeste-niveau-i-ti-aar-i-budapest (skriv 5 vigtige ting ned)

Alle skal derpå fremlægge kort for AT, som er til stede i studiegruppetiden (når I ikke er på gåtur).

Vær kort og præcis i jeres fremlæggelse af de 5 punkter, så vi kan være effektive i afviklingen (AT er ca. 3 min. hos hver studiegruppe). Koordiner med hinanden, så I ikke fortæller det samme.

Deadline: Mandag i studiegruppetiden (lav denne opgave først)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *