FPT: Druk – gruppeopgave

Ansvarlige lærere: AR/JA

Tal om følgende spørgsmål i gruppen, noter svar/pointer ned undervejs.

  • Vælg én af jer i gruppen, der starter. Denne person genfortæller filmens handling fra allerførste scene. Når vedkommende ikke kan huske det næste, der sker, eller når en af jer lægger mærke til, at vedkommende springer over noget i handlingen, skifter turen og den næste rundt om bordet tager over. Hjælp på den måde hinanden med at genfortælle hele filmens handling for hinanden.
  • Tag derefter en runde, hvor hver af jer svarer på: Hvilken enkelt scene fra filmen husker du bedst?
  • Ny runde, alle svarer: Hvad fra filmen undrer dig?
  • Ny runde: Hvad provokerer dig?
  • Samtale, ikke nødvendigvis i en runde: Hvad synes du, filmen siger om alkohol? Er det mest en hyldest? Mest en advarsel?
  • Samtale, ikke nødvendigvis i en runde: I filmens allersidste scener mødes de tre venner og drikker (igen) på en fin havnerestaurant for at mindes Tommy. Scenen slutter med, at Martin (Mads Mikkelsen) springer ud fra havnens kaj, hvorefter billedet fryser. Opfatter du det spring som et spring, der vidner om håb og glæde og en omfavnelse af livet, eller et fald, der vidner om et tilbagefald i alkoholisme og mørke?
  • Sidste runde, alle svarer: Hvad, mener du, at man kan lære af filmen?

 

Herefter snakker I sammen I gruppen om temaer. I skal lave 4 tematiske modsætningspar (fx lykke vs. ulykke) ud fra filmen. Når noget handler om et tema, handler det netop også om modsætningen.

  1.            ><
  2.            ><
  3.            ><
  4.            ><

Medbring noter og temaer med til timerne onsdag.

Deadline: Mandag 19.20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *