10.2. Faghold Dansk

Ansvarlig lærer: KA

Del 1:

Læs digtet nedenfor. Læs det højt og langsomt.

”Styrt” af Karen Marie Guldager. 1995.

Selvfølgelig sker det at cyklen punkterer, at man må låne sig frem, at man kommer op på en, der er for høj: Man kan ikke nå pedalerne og der er biler og vigepligt og kryds: Der er asfalt og ukendte reflekser i hænderne, ulykker der hænger i luften, som sekunder nogen har malet over med helt, helt stille: Der er en skraben og asfalt, asfalt cyklen smælder imod, asfalt man pløjer ned igennem, små sten man gemmer under huden, og glas, og det er ikke til at komme udenom, eller ned igennem: Der er bare asfalt oven på asfalt, der er en by oven på asfalten, og ikke noget nedenunder, andet end jord: Der er en by oven på en by: Der er en by der ligger oven på jorden: Der er en by oven på en by, der er asfalt oven på asfalt, jord oven på jord, og det er ikke til at komme ned igennem, eller udenom, sådan har det altid været: Som når man cykler, alt for højt, og ikke kan nå pedalerne.

Del 2:

I skal inden timerne fredag i uge 4 lave jeres udkast til digt færdig – og I skal gøre jer umage:

  • Skriv et digt om en konkret kropslig bevægelse, som I ofte udfører, fx at sparke til en bold, skrælle kartofler, sjippe m.m.  
  • Dit digt behøver ikke at rime, men må gerne – det er op til dig.
  • Find velvalgte ord – lav evt. brainstorm/ordrebus i forsøg på at finde flere eller andre ord.

Det er et udkast – og vi skal arbejde videre med digtet i timen.

Del 3:

  • Sørge for at I har lånt en frilæsningsbog. (Hvis ikke, kan I evt. få hjælp af jeres forældre til at låne en digitalt på e-reolen.)

Deadline: torsdag d. 25. januar – kl. 22.00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *